ДЗЯРЖОРГАНЫДЗЯРЖОРГАНЫ
Флаг Аўторак, 26 верасня 2023
Мінск Ясна +19°C
Усе навіны
Усе навіны
Грамадства
23 мая 2023, 18:04

Дзень якасці кандытарскай прадукцыі прайшоў у НАН Беларусі

Фота з архіва
Фота з архіва

23 мая, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Дзень якасці кандытарскай прадукцыі прайшоў у НПЦ па харчаванні Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі, перадае карэспандэнт БЕЛТА.

Генеральны дырэктар НПЦ па харчаванні Аляксей Меляшчэня звярнуў увагу, што цяпер у свеце вялікая разнастайнасць кандытарскай прадукцыі ад самых розных вытворцаў. Таму беларуская кандытарская галіна працуе ва ўмовах сур'ёзнай канкурэнцыі. "Мы стараемся канкурыраваць, паціху адваёўваем наш унутраны рынак, нарошчваем экспарт. Ключавую ролю ў гэтай рабоце адыгрываюць пытанні якасці", - адзначыў ён.

"Якасць і бяспека - дзве асноўныя тэндэнцыі ў эканоміцы Беларусі. Бяспека, па вялікім рахунку, у нас дасягнута ва ўсіх напрамках, ад поля да прылаўка, праводзіцца маніторынг, ёсць наглядныя органы. А якасць, па сутнасці, аддадзена на водкуп вытворцу. Гэта значыць ён выпускае свой прадукт, закладвае пэўныя патрабаванні да якасных паказчыкаў і нясе адказнасць, наколькі яго прадукт будзе потым запатрабаваны, канкурэнтаздольны, якім попытам будзе карыстацца", - дапоўніла першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па стандартызацыі Алена Маргунова.

У Беларусі якасці надаецца вялікае значэнне. "У сучасных няпростых умовах менавіта якасць з'яўляецца галоўным арыенцірам канкурэнтаўстойлівасці прадукцыі як для кожнай арганізацыі, так і для краіны ў цэлым. Пытанні якасці сёння выходзяць на першы план, з'яўляюцца стратэгічна важнымі, у тым ліку ў рамках розных інтэграцыйных утварэнняў - СНД, ЕАЭС. Так, сярод стратэгічных напрамкаў еўразійскай інтэграцыі - забеспячэнне гарантый якасці, бяспекі абарачаемых тавараў і належнай абароны правоў спажыўцоў", - падкрэсліла першы намеснік старшыні Дзяржстандарту.

У час Дня якасці ў фармаце круглага стала разгледжаны праблемныя пытанні тэхнічнага рэгулявання і дзяржаўнай стандартызацыі ў кандытарскай галіны. Акрамя таго, праграмай мерапрыемства была прадугледжана работа Цэнтральнай дэгустацыйнай камісіі, галоўнай мэтай якой з'яўляецца ацэнка арганалептычных характарыстык кандытарскай прадукцыі айчыннай і імпартнай вытворчасці, якая рэалізуецца ў гандлёвых сетках Беларусі: вафель, пячэння аўсянага і здобнага, кандытарскіх вырабаў на аснове ірысных, малочных, малаказмяшчальных і мяккіх карамельных мас.-0-

Падпісвайцеся на нас у
Twitter
Топ-навіны
З НАМІ НАЙБОЛЬШ ЦІКАВА
Свежыя навіны Беларусі