
Фота з архіва
10 мая, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Узровень самазабеспячэння па мясе птушкі ў Беларусі складае 185 працэнтаў. Аб гэтым расказала начальнік галоўнага ўпраўлення інтэнсіфікацыі жывёлагадоўлі і рыбагаспадарчай дзейнасці Мінсельгасхарча Наталля Соніч, паведамляе БЕЛТА.
"На нашых птушкафабрыках палепшана эпізаатычная сітуацыя, зроблены санпрапускнікі і ўкаранёны іншыя тэхналогіі. Многія з фабрык плануюць закрываць і пераспецыялізаваць, а таксама ў перспектыве - будаўніцтва новых комплексаў. У бягучым годзе чакаем атрымаць больш за 701 тыс. т мяса птушкі ў буйных сельгасарганізацыях", - заявіла спецыяліст.
Яна дадала, што да 2025 года плануецца выхад на вытворчасць 772 тыс. т мяса птушкі.-0-