Сцяг Нядзеля, 25 лютага 2024
Усе навіны
Усе навіны
Эканоміка
17 лістапада 2022, 14:40

Арганізацыі "Белдзяржхарчпрама" плануюць рэалізаваць 9 імпартазамяшчальных праектаў у 2023 годзе

17 лістапада, Гомель /Кар. БЕЛТА/. Арганізацыі "Белдзяржхарчпрама" плануюць рэалізаваць 9 праектаў па выпуску імпартазамяшчальнай прадукцыі ў 2023 годзе. Такую інфармацыю агучыў журналістам у Гомелі намеснік прэм'ер-міністра Леанід Заяц перад пачаткам трэцяга злёту перадавікоў арганізацый, якія ўваходзяць у склад канцэрна "Белдзяржхарчпрам", і ўрачыстага сходу, прысвечанага Дню работнікаў сельскай гаспадаркі і перапрацоўчай прамысловасці АПК, перадае карэспандэнт БЕЛТА.

Леанід Заяц звярнуў увагу: у краіне, у тым ліку і ў харчовай галіне, вельмі сур'ёзна працуюць над імпартазамяшчэннем. "Імпартны тавар замяшчаецца цудоўна нашым айчынным. І ў далейшым ставім такую задачу, каб тое, што мы сёння завозім па імпарце, маглі дастойна замяніць нашым айчынным прадуктам", - сказаў ён.

"Нашы прадпрыемствы ў наступным годзе будуць укараняць, манціраваць па 9 праектах абсталяванне, якое будзе працаваць на імпартазамяшчальную прадукцыю. Пры гэтым мы атрымаем і пэўныя дывідэнды, і прытокі валютнай выручкі, у цэлым выручкі на прадпрыемствах. Гэта паслужыць фундаментам для павелічэння матэрыяльнага стымулявання работнікаў", - адзначыў віцэ-прэм'ер.

Паводле яго слоў, імпартазамяшчальныя праекты рэалізуюць у кандытарскай галіне, напрыклад, на СП ААТ "Спартак", у алкагольнай, іншых галінах.

"Усе прадпрыемствы нацэлены на тое, каб не спыняцца на дасягнутым. Трэба складаць добрую канкурэнцыю імпартнаму прадукту", - падкрэсліў Леанід Заяц.

Ён дадаў, што 60 працэнтаў усёй прадукцыі, якая выпускаецца беларускімі харчовымі прадпрыемствамі (а іх 42, якія належаць да сістэмы "Белдзяржхарчпрама"), знаходзяць свайго пакупніка на тэрыторыі Беларусі. 40 працэнтаў экспартуецца ў 45 краін свету. "Пры гэтым мы атрымліваем вельмі добрую валютную выручку. Па выніках работы за 9 месяцаў яе рост склаў 107 працэнтаў. Мы бачым, што з кожным месяцам лічба павялічваецца. Бачым, што вельмі дастойна завершаць харчавікі бягучы год", - сказаў намеснік прэм'ер-міністра.

Гаворачы аб задачах на будучыню, ён адзначыў: "Трэба знаходзіць на кожным прадпрыемстве рэзервы. Трэба павышаць прадукцыйнасць, якасць, пашыраць асартымент і адпраўляць на прылавак той прадукт, які будзе знаходзіць вялікі попыт".-0-

Падпісвайцеся на нас у
Twitter
Топ-навіны
Свежыя навіны Беларусі